De evolutie van vloertrends door de jaren heen

Vloeren zijn een belangrijk onderdeel van ons interieur en kunnen een grote impact hebben op de uitstraling van een ruimte. Door de jaren heen zijn er talloze vloertrends voorbijgekomen. In dit artikel nemen we u mee door de evolutie van vloertrends en kijken we naar de huidige trends.

De vloerenspecialist in Bergen op Zoom over de geschiedenis van vloertrends

De vloerenspecialist in Bergen op Zoom Mooie Vloeren Van Mano is dé expert op het gebied van vloeren en kan ons alles vertellen over de geschiedenis van vloertrends. Van de tijdloze houten vloeren tot de opkomst van vloerbedekking in de jaren ’70, en van de populariteit van laminaat in de jaren ’90 tot de huidige vloertrends.

Terug naar de basis met houten vloeren

Houten vloeren zijn al jarenlang een populaire keuze voor interieurs. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat de focus ligt op het terugbrengen van de natuurlijke uitstraling van het hout. Zo worden onbewerkte en licht verouderde houten vloeren steeds populairder.

Tegels voor een tijdloze uitstraling

Tegels zijn een tijdloze keuze voor vloeren en worden al eeuwenlang gebruikt. Van de klassieke, marmeren tegels uit de jaren ’50 tot de moderne, keramische tegels van tegenwoordig. De huidige trend is om keramische tegels te gebruiken met een betonlook, voor een industriële uitstraling.

Duurzaamheid als belangrijkste trend

Tegenwoordig is duurzaamheid een belangrijke trend op het gebied van vloeren. Mensen worden zich steeds bewuster van de impact van hun keuzes op het milieu en kiezen daarom steeds vaker voor duurzame en milieuvriendelijke vloeren, zoals bamboe, kurk en linoleum.

Bij Mooie Vloeren Van Mano vindt u altijd de laatste trends op het gebied van vloeren. Zij kunnen u adviseren over de mogelijkheden en de beste keuze voor uw interieur. Bovendien bieden zij een ruime selectie aan verschillende vloeren, zoals hout, PVC, laminaat, COREtec en Quick-Step . Dit zodat u ook op lange termijn kunt genieten van uw nieuwe vloer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.