De VvE en het beheer wat er bij de VvE komt kijken

Wanneer jij niet in een gebouw woont met meerdere inwoners is de kans aanwezig dat je nog nooit van het begrip vve hebt gehoord. De vve is een afkorting van de vereniging van eigenaren. Zoals de naam al zegt, is het een vereniging waar de eigenaren van een gebouw samenkomen. Dit is er dus alleen wanneer je wonende bent of eigenaar bent van gesplitst onroerend goed. Ook kan dit gelden voor bedrijfspanden in winkelcentra.

Wat is de VvE en waarom is dit nodig?

In het geval dat jij in een gebouw woont waar meerdere mensen eigenaar van zijn, is het van belang dat je ervoor zorgt dat iedereen tevreden is. Vaak zijn er bovendien openbare ruimtes en het is wel de bedoeling dat ook voor deze ruimtes wordt gezorgd. Wanneer je hier niet voor zorgt, zal namelijk de waarde van het gebouw omlaag gaan. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Ook de woning of het pand dat jij op dit moment bezit zal namelijk minder waard worden. Vaak is het echter zo dat de vereniging van eigenaren niet zoveel tijd heeft om zich met dit soort zaken bezig te houden. Vandaar dat het aan te raden is om een bestuur op te stellen. Dit bestuur zal een aantal verschillende beheerders hebben. Je kunt bij Centiss VvE beheer in Zeeland terecht voor als je op zoek bent naar een aantal experts.

Wat doet een beheerder van de VvE nou eigenlijk?

Wanneer jij op zoek gaat naar een bedrijf dat het beheer van het gebouw waar je eigenaar van bent gaat overnemen, is het wel ook handig om te weten waar je op moet letten. Je wilt als vereniging namelijk wel mensen voor je neus hebben staan die weten waar ze mee bezig zijn. Bij het beheer van het gebouw komen zowel financiën kijken als zaken zoals onderhoud en toekomstplannen. Vaak is het zo dat er bij het beheer een notaris zit, maar ook een advocaat is onmisbaar. Wanneer er belangrijke beslissingen moeten worden genomen, zal er een verandering plaatsvinden. Het kan zomaar zo zijn dat er tegenstrijdige belangen zijn. In dit geval wordt er gekozen voor de belangen van het gebouw en de grotere groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.