Hoe creëert u ruimte in uw huis?

Meer ruimte in huis is altijd welkom. Is het niet voor uw eigen woongenot, dan wel om de verkoopprijs op te drijven. Er zijn diverse tips en trucs om het huis groter te maken, of te doen lijken, dan het al is.

Verhoogde ramen

Uw huis verkopen in Zuid-Holland of welke gewilde omgeving dan ook wordt een extra uitdaging als het gaat om het opschroeven van de waarde ervan. Die komt deels tot stand door (optische) ruimte. Hogere ramen inbouwen is een optie om meer lichtinval dus meer optische ruimte te realiseren. Ook het neerzetten van glimmende objecten (spiegels) zorgt voor een ruimer gevoel. Denk verder aan een glazen tafel en lichte wanden.

Maak kasten wandvullend

Letterlijk meer ruimte in huis komt er met een (boeken)kast die de hele wand vult. Deze kan dan dienen om meer spullen in op te slaan en geeft een rustiger beeld dan een kast die een aantal centimeters overlaat, erboven en aan weerskanten. Een wandvullende kast is zelf te maken, maar kan ook op maat vervaardigd worden door een erkende timmerman. Hout is tenslotte weer helemaal terug in verschillende interieurstijlen.

Bijkeuken: witgoed stapelen

In de bijkeuken stapelt u het witgoed op om meer ruimte te creëren. Dan hoeft u bij bijvoorbeeld het leeghalen van de droger niet de hele tijd te bukken. In deze ruimte zijn wandvullende kasten eveneens wenselijk om meer dingen kwijt te kunnen die anders maar in de weg staan.

Ontspullen

Een trend van nu is het zogenaamde ontspullen: het interieur onder de loep nemen en weggooien wat overbodig is. Vooral de zolder en de schuur knappen ervan op. Is iets al een jaar of langer niet aangeraakt, dan is de kans klein dat dit ooit nog zal gebeuren. Weg ermee dus, naar de kringloop.

Woonkeuken

Een absolute pré op de woningmarkt is een woon- of leefkeuken. Vaak is dit een uitbouw de tuin in, maar deze kan ook gebouwd worden door een stuk van de woonkamer af te snoepen. In een woonkeuken wordt gekookt, gegeten, gepraat, gespeeld, tv gekeken en gewerkt. Zo’n verbouwing is een flinke investering, maar meer ruimte wordt er sowieso mee gecreëerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.