Hoe houd ik mijn badkamer kalkvrij?

Als er eenmaal kalk zit in de badkamer, is het lastig om het weg te krijgen. Het beste is dan ook om te zorgen dat er geen kalk ontstaat. Maak de badkamer regelmatig schoon en droog bijvoorbeeld de kraan en douchekop altijd af na gebruik. Hang een trekker in de badkamer waarmee je de douchecabine na gebruik droog kan maken. Zet na het douchen een raam open in de badkamer of laat de deur open staan.

Speciaal schoonmaakmiddel tegen kalk

Is het niet gelukt om kalkaanslag te voorkomen? Gebruik dan schoonmaakmiddelen die goed helpen tegen kalk. Er zijn middelen op de markt die hier speciaal voor gemaakt zijn, maar ook schoonmaakazijn is te gebruiken tegen kalkaanslag.

Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes

Er zijn verschillende huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die kalkaanslag kunnen verminderen of zelfs verwijderen. Cola kan je gebruiken om kalk in de toilet te verwijderen. Giet de cola erin en laat het een nacht staan. Spoel het toilet door in de ochtend en het kalk is zo goed als verdwenen.

Bij kalkaanslag op tegels in de badkamer kan je karnemelk gebruiken. Doordrenk een theedoek hiermee en leg het op de aangetaste plek. De ochtend erop is het meeste kalk opgelost waardoor je het makkelijk kan verwijderen.

Een sopje met wasverzachter kan je gebruiken bij lichte kalkaanslag. Vul een emmer met water en doe hier een dopje wasverzachter bij. Dweil de vloer ermee en laat het een tijdje intrekken. Spoel de vloer na en het is weer helemaal kalkvrij. Let wel op dat het sopje de vloer erg glad kan maken.

Kwalitatief goede waterontharder

Nog een optie is om een waterontharder aan te schaffen bij Soft Water Systems. Een waterontharder haalt het meeste kalk uit het water. Koop je een kwalitatief goed apparaat, dan zal het water zelfs 100% kalkvrij zijn. In dit geval is goedkoop dus duurkoop.

Nooit meer kalkaanslag in de badkamer is dan ook een van de belangrijkste redenen om een waterontharder te kopen. Je hoeft geen chemische schoonmaakmiddelen te kopen om van het kalk af te komen. Tevens is het beter voor je huid en gaan andere huishoudelijke apparaten langer mee, zoals de vaatwasser en waterkoker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.