Hoe kan je helemaal tot rust komen in je eigen tuin?

We prijzen ons gelukkiger dan ooit in onze eigen tuin, in deze tijden met bizarre huizenprijzen en het coronavirus. Dat is te merken aan het toegenomen buitenleven, dat bij voorkeur het hele jaar door plaatsvindt. Op wat voor manieren maken we die tuin tot een plek waar we ons helemaal thuis voelen en dus totaal tot rust komen? Een aantal voorbeelden ter inspiratie.

Eigen wellness-paradijsje

Er bestaan diverse mogelijkheden om een eigen wellness-paradijsje in de tuin te creëren, daarvoor hoef je niet per se de deur meer uit. De een zet een hottub op zijn terras neer, de ander gaat iets verder en schaft een complete Finse sauna van Elite Wellness aan. Hierin kunnen we ontstressen wanneer we willen, eventueel met uitzicht op het groen.

Mediterrane inrichting

Door invloeden uit Zuid-Europa te gebruiken, ontstaat een mediterraan sfeertje in de tuin. Er zijn tal van items om dat zelf ook te doen: terracotta tegels en potten, stenen beelden, rozemarijnstruiken, cipres-achtige boompjes, een wit gestucte gevel, druivenranken, enzovoorts. Het aanbrengen van enkele accenten geeft al een vakantiegevoel. Sowieso werkt veel groen in de tuin heel ontspannend. Dus maak er vooral geen veredelde parkeerplaats van.

Veel houten accessoires

Hout is het meest duurzame bouwmateriaal dat er bestaat, en mede daarom terug van eigenlijk nooit weggeweest. De natuurlijke en warme uitstraling van de kleur, nerven en kwasten werken ontspannend en passen mooi bij de diverse planten in de tuin. We zien hout dus weer veelvuldig in moderne interieurs voorkomen, maar ook buitenshuis. Bovendien hoeft het niet veel te kosten: een beetje handige knutselaar scoort een aantal afgedankte pallets op een industrieterrein en maakt er een gezellig bankje van.

Overkapping voor beschutting en privacy

We zien ze veel voorkomen in de woonprogramma’s: overkappingen die voor beschutting en privacy zorgen. Niet zelden staat er een loungeset in, alsmede een vuurkorf. Dit wordt een sfeervol zithoekje waar jaarrond van genoten wordt. Want ook in de winter is dit een mooie plek om weg te kruipen met een dekentje. En natuurlijk met een kom snert, een glaasje glühwein of een kop warme chocolademelk – over genieten gesproken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.