Hoe richt je praktisch een woning in?

We hebben niet allemaal zo veel kubieke meters om in te richten, maar er zijn veel mogelijkheden om hier optimaal gebruik van te maken. Woon jij ook klein maar fijn? Lees onderstaande tips ter inspiratie!

Eettafel op maat laten maken

De trend van nu – en waarschijnlijk tijdloos vanwege het duurzame aspect – is de epoxy tafel. Vervaardigd uit ruige stukken hout, afgewerkt met epoxyhars. Het geeft een natuurlijke look aan je eethoek en oogt tegelijk strak. Waarschijnlijk heb je er al vele voorbij zien komen, maar ben je op zoek naar een passend formaat? Een epoxy tafel op maat laten maken is dan een goed idee! Hou bij het ontwerp rekening met de stoelen, die je er zo onder kunt schuiven dat ook deze nauwelijks ruimte in beslag nemen wanneer je niet van je prachtige nieuwe tafel gebruikmaakt.

Witgoed: stapelen maar!

Een droger kan prima op een (af)wasmachine staan (niet andersom!). Dat scheelt weer pakweg een hele kuub op de grond van je keuken of washok. En ook al regent het vaak in ons land, bijna het hele jaar kun je je was ook buiten hangen, dat spaart ook ruimte in huis. Dan ruikt alles bovendien nog frisser. Ben je toch bezig in de bijkeuken, hang alle dingen die normaal in een rommelhoek staan zoals emmers, moppen en bezems, op aan de muur of het plafond.

Kleinere salontafel

Wat moet je kwijt kunnen op een salontafel? Een drankje, een tijdschrift en je voeten, meestal niet meer dan dat. Een kleinere salontafel geeft meer lucht en ruimte in je woonkamer. Ook optische trucjes helpen wat dat betreft: glimmende voorwerpen zoals spiegels weerkaatsen licht en creëren een ruimtelijker gevoel.

Wandvullende kast

Je wilt misschien veel boeken, platen en prullaria uitstallen in huis, deze spullen zeggen immers iets over wie de bewoner is. Niets saaier dan een onpersoonlijk interieur. Maak een wandvullende kast en ontdek dat een meubel dat een hele muur beslaat, bijkans evenveel rust geeft als een lege wand. Maar bovenal kun je er veel spullen kwijt. Vervang ook staande lampen door hangende, of exemplaren die je aan de muur bevestigt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.