Kan je een huis kopen zonder eigen geld? 

Bij het kopen van een woning wordt er in veel gevallen gebruik gemaakt van een hypotheek. Deze hypotheek moet worden aangevraagd door een geldverstrekker en er is een taxatierapport nodig. Er zijn strenge regels voor het krijgen van een hypotheek. Hierdoor kan het lastig zijn om een hypotheek te krijgen voor je een nieuw huis gaat kopen met een makelaar. Kan je eigenlijk wel een woning zonder eigen geld kopen of is dat onmogelijk? Lees verder om erachter te komen. 

Regels bij het kopen van een huis

Wanneer je in deze tijden een woning koopt, kun je een hypotheek krijgen die maximaal 100% van de marktwaarde van het huis is. Je kan dus geen hypotheek krijgen die hoger is dan de waarde van de woning. De enige uitzondering is op een moment dat je wilt investeren in energiebesparende maatregelen. Dan kan je extra geld lenen. Ook zijn er bepaalde inkomenseisen voor het lenen van geld waar je aan moet voldoen. 

Een woning kopen zonder eigen geld

Wanneer je niet veel tot geen eigen vermogen hebt, kan het een lastige zaak zijn om aan een hypotheek te komen. Het is dan dus ook echt een opgave om aan een koophuis te komen. Zoals je hierboven kon lezen, kan je ook alleen aan een hypotheek komen met dezelfde hoogte als de waarde van het huis. Alle overige kosten moet je dus zelf betalen. Denk aan taxatiekosten, kadasterkosten, makelaarskosten en notariskosten. 

Vraag advies aan een specialist

Wanneer je er op het gebied van geld niet zelf aan uitkomt of je een bepaald huis wel of niet kunt kopen en wat voor kosten er nog bij zouden kunnen komen, kan je advies vragen aan een specialist. Bij Van der Eijken Makelaardij weten ze goed wat de mogelijkheden zijn om een budget te optimaliseren en verstandig te gebruiken. Vraag hen dus ook zeker om advies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.