Met je eigen boot op vakantie!

Een eigen boot geeft een gevoel van vrijheid en immateriële rijkdom. Je kunt gaan en staan waar je wilt en de frisse lucht op het water werkt heerlijk ontspannend. Nederland is een bijzonder boot vriendelijk land, waar veel te ontdekken valt. Met de aanschaf van een (tweedehands) boot wordt je vakantie de komende jaren een aaneenschakeling van bijzondere avonturen – in Nederland of zelfs daarbuiten.

Varen in Nederland

Wellicht zijn er bekenden die eraan denken om hun boot van de hand te doen, of vind je op internet eigenaren die hun jacht verkopen. Het prikkelt de fantasie, want ons land is praktisch ingericht op het waterleven. Grachten, meren, rivieren en eigenhandig gegraven kanalen creëren samen een eindeloos waternetwerk waarop de vakanties onvergetelijk worden. Het land ziet er vanaf je boot totaal anders uit – kijk ter inspiratie maar naar Denkend Aan Holland waarin André van Duin en Janny van der Heijden bijzondere vaartochtjes maken en op de meest verrassende plekjes terechtkomen.

Wonen en werken op je eigen boot

Met een eigen boot heb je er een varend vakantiehuisje bij, dat zich bovendien prima leent om (tijdelijk) op te wonen en zelfs werken. Je zult de eerste niet zijn die de verhitte huizenmarkt de rug toekeert en voor een alternatief kiest. Natuurlijk, op een boot is er minder ruimte, maar het idee dat je waar dan ook kunt aanleggen en daar eventueel ook werk kan verrichten, maakt een hoop goed. Bovendien hechten mensen tegenwoordig minder aan ruimte, zeker wanneer ze in de vrije natuur leven (zie ook de tiny house-trend).

Steden en meren

Nederland, vakantieland bij uitstek. Zo ervaar je ons kikkerlandje vanaf je eigen boot. De Friese meren zijn populair, maar de Amsterdamse grachten bieden ook schitterende uitzichten. Overal zijn er gezellige jachthavens. Het is een heerlijk gevoel om ergens aan te leggen, rond te slenteren, boodschappen te doen, je eigen potje te koken en de volgende dag weer een nieuwe bestemming te zoeken. En dan die rust! Het leven op het water werkt louterend. En vergeet niet dat je met de boot ook de grens over kunt, naar België en Duitsland of zelfs verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.