Mooie kleurencombinaties voor in jouw tuin

De kleuren in jouw tuin bepalen voor een groot deel wat de sfeer in je tuin zal zijn. Welke kleurencombinaties vind je zelf mooi, want jouw eigen smaak mag hier uiteraard leidend in zijn. Maar natuurlijk zijn er bepaalde kleuren die meteen een gevoel oproepen. Door te spelen met kleuren kan je de sfeer in jouw tuin benadrukken of eenvoudig veranderen.

Chique en sereen

Kies je voor één kleur dan kies je voor een tuin die rust uitstraalt. Dit kan je heel ver doorvoeren. Kies je bijvoorbeeld voor wit, voor zowel de bloemen in je tuin als op je terras, dan zal de tuin heel sereen aanvoelen en veel rust uitstralen. Ga je voor lila of paars, dan wordt het juist een tuin met een chic gevoel.

Landelijke tuin

Een tuin met een landelijke sfeer zal gebaat zijn bij mooie beplanting. Borders vol prachtige bloeiers zullen hierin zeker niet misstaan. Een bepaalde kleurkeuze hoef je dan niet te maken, want veel bloem is nu juist mooi. Een landelijke tuin: ontwerp op maat is dan zeker aan te bevelen. Want zo haal je de sfeer er het beste uit. Een border welke met precisie wordt aangelegd, kan ervoor zorgen dat je altijd een bloeiende tuin hebt!

Bont en fleurig of juist romantisch?

Zin in de zomer? Hou je juist wel van heel veel kleur? Kies dan voor bloemen met een fellere kleur en zorg ervoor dat ze door je heel tuin aanwezig zijn. Denk hierbij aan kleuren als geel, rood en oranje. Ook nu kan je dit doortrekken naar je terras en gaan voor vrolijke kussens op je tuinmeubilair. Of koop prachtig gekleurde potten die je vol zet met gezellige planten. Een andere optie is een romantische look. Kies dan juist voor de zachtere kleuren als roze, zachtblauw/lila en wit. En ja, kies je voor romantiek, dan kies je natuurlijk voor rozen. En ook die rozen kan je in heel veel kleuren vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.