Waarom toch kiezen voor een Nederlandse makelaar in het buitenland?

Overweeg jij het om een tweede woning in Spanje te kopen? Dan is het fijn dat je een betrouwbare makelaar inschakelt. Het moet tevens ook iemand zijn waar je goed mee kan communiceren en het er goed mee kan vinden. Het is dan vervelend als jullie niet dezelfde taal vloeiend spreken. Je wilt niet zomaar voor verrassingen te komen staan wanneer je deze grote stap neemt. Wil jij nou ook dat alles goed geregeld is voor jouw nieuwe woning in het Spanje ? Dan ben je bij Villa Nova de Nederlandse makelaar van Spanje aan het juiste adres. 

Het aanbod en de beperkte dienstverlening

Spanje heeft geen website zoals die al het woningaanbod in Spanje verzamelt en aan je laat zien. In Nederland hebben wij dat wel. Je zult dus verschillende zoekmachines moeten gebruiken, voordat jij iets vindt wat bij jou past. Het is daar daarom ook gebruikelijk om meerdere makelaars te moeten raadplegen. Dan pas weet je echt wat het aanbod is. Het is in Spanje ook zo dat meerdere makelaar hetzelfde huis kunnen aanbieden. Dit heeft ook een paar gevolgen. Je krijgt te maken met hogere makelaarskosten. In tegenstelling met Nederland is dit het dubbele van wat de Nederlandse makelaar van jou vragen. Ook hebben veel Spaanse makelaar niet genoeg kennis op vlak van komen van een woning in het buitenland en wat je allemaal daarvoor moet regelen. Ze kunnen jouw hoogstwaarschijnlijk niet genoeg juridisch advies en hypotheekadvies geven. Nederlandse makelaar weten in tegenstelling wel wat jij allemaal moet regelen voor jouw tweede woning. 

De communicatie

Het is ook makkelijker te communiceren met elkaar. Op dit vlak bespreek je toch belangrijke dingen en wil je wel alles kunnen verstaan en volgen. Niemand wilt ineen voor extra kosten staan of andere dingen staan waar die niet van wist. Het gaat toch wel over het kopen van een huis. Dat kost al genoeg geld. Het communiceren met iemand die dezelfde taal vloeiend spreekt gaat makkelijker en is tijdbesparend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.